Kontakta oss

INRIKES

Förmodad rörbomb bakom Landskronaattentat

Publicerat

den

koppar1LANDSKRONA| Attentatet mot ett asylboende på Koppargården i norra Landskrona orsakade inga större skador. Enligt polisen var det en mindre sprängladdning som detonerade. Till Aktuellt Fokus uppger en källa inom Skånepolisen att polisen misstänker att det kan ha varit en så kallad rörbomb.

En källa inom Skånepolisen säger till Aktuellt Fokus att sprängattentatet mot ett asylboende i Landskrona igår kväll kan ha orsakats av en så kallad rörbomb. Strax efter attentatet kunde polisen hitta spår i form av plastbitar på platsen. När Aktuellt Fokus talar vår källa inom myndigheten bekräftar han fyndet men säger att polisen inte har mycket att gå på.

Polismannen säger däremot att polismyndigheten tror att laddningen rör sig om en så kallad rörbomb. Samma källa uppger även att polisen har hittat liknande plastbitar efter liknande sprängladdningar i Landskrona med omnejd.

– Vi har skickat in liknande bitar på analys tidigare och det mesta talar för att det är hemmagjorda rörbomber säger Aktuellt Fokus när vi talar med honom under fredagsförmiddagen.

Enligt polismannen har flera liknande explosioner ägt rum de senaste månaderna. Huruvida de olika fallen har kopplingar med varandra och är att betrakta som politiska kan polisen omöjligt svara på.

– Vi arbetar brett med det här, vi utesluter ingenting. Det kan vara alltifrån högerextremister till pojkstreck säger källan till Aktuellt Fokus.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se