Kontakta oss

INRIKES

Undersköterskor demonstrerade utanför Gunnar Axéns hem

Publicerat

den

INRIKES Demonstrerade mot klassföraktet utanför Gunnar Axéns hem –  krävde ursäkt till Sveriges undersköterskor  – Aktuellt Fokus har exklusiva bilder från den aktionen!

I veckan kallade den moderata miljonären Gunnar Axén undersköterskor för parasiter. Det öppna klassföraktet ledde till starka reaktioner. Idag samlades undersköterskor och aktivister framför hans villa i Åby utanför Norrköping.

Enligt undersköterskan Louise som var på plats och protesterade mot klassföraktet krävde demonstranter bland annat en ursäkt från Gunnar Axén.

– Tålamodet med rika som pissar på arbetarklassen är över. Vi kräver en ursäkt till Sveriges alla undersköterskor, säger Louise till Aktuellt Fokus.

Exakt hur många som är på platsen är för närvarande oklart. Folk har kommit och gått säger en av aktivisterna.

När Aktuellt Fokus pratar med undersköterskan och aktivisten, Emil Tholander, beskriver han protestaktionen som lyckad. Ungefär samtidigt som Emil Tholander höll tal under protestaktionen gick några av Gunnar Axéns grannar ut och bjöd delar av demonstranterna på glass.

– Det märktes rätt tydligt att Gunnar Axén inte är speciellt omtyckt av sina grannar, säger Emil Tholander.

Varför genomförde ni den här aktionen?

– För att vi har fått nog av högerns hat mot den svenska arbetarklassen. Vi ville ge Gunnar Axén chansen att komma ut och be om ursäkt. Men det struntade han i.

Se bilder nedan! 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se