Kontakta oss

KULTUR

Åsiktskorridorer i fokus när kommunisterna intar Bokmässan

Publicerat

den

KULTUR  Förra året rasade liberalerna på DN över att den kommunistiska veckotidningen Proletären tilläts delta på Bokmässan i Göteborg. Nu till helgen är kommunisterna tillbaka igen. Den här gången för att lyfta frågan om åsiktskorridorerna i den liberala demokratin.

Som ett svar på att Svenskt Näringsliv ville förbjuda arbetare från att diskutera politik på jobbet, satsade Proletären på kampanjer för att stärka yttrandefriheten. Vilket resulterade i att tidningen deltog på förra årets Bokmässan för att lyfta frågan om yttrandefriheten för arbetarklassen. Det skapade ont blod hos Dagens Nyheter-journalisten Erik Helmersson som gick till frontalangrepp mot mässan. Om några dagar kan liberalerna på DN börja gråta ut igen – då är Proletären nämligen tillbaka igen.

Mellan 26-29 september har besökarna på Bokmässan i Göteborg möjlighet att teckna prenumerationer och prata med medarbetarna på Sveriges största kommunistiska tidning. Tillsammans med kända vänsterprofiler som Aftonbladets avgående kulturchef Åsa Linderborg, författaren Kajsa Ekis Ekman och riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh tänker tidningen lyfta frågan om åsiktskorridorerna i den liberala demokratin.

Proletären kommer att hålla till i monter B09:69.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se