Kontakta oss

NOTISER

Kända nationalister får psykbryt – utmanar varandra på slagsmål

Publicerat

den

eckeskog2

SVERIGEVÄNNER |Den ökände nazisten Jonas Nilsson, (tidigare Jonas Eckeskog) har filmat sig själv när han utmanar den rasistiska bloggaren ”Johan Björnsson” på slagsmål – En utmaning som accepteras av den 36-åriga bloggaren som egentligen heter ”Johan Svensson”.

Jonas Nilsson-Eckeskog är ett välbekant namn inom den nationalistiska rörelsen. Den 30-åriga aktivisten har ett mångårigt engagemang bakom sig med ett väldokumenterat samröre med några av landets ledande nationalister. Förutom sin väldokumenterade bakgrund inom bland annat nazistiska Svenska Motståndsrörelsen har Nilsson-Eckeskog även en dokumenterad bakgrund inom Mixed Martial Arts (MMA).

I ett hätskt utfall mot den rasistiska bloggaren ”Johan Björnsson” utmanar Jonas Nilsson-Eckeskog ”Björnsson” på slagmål. Utöver det öser han epitet över den rasistiska bloggaren. Ett återkommande ord som används är ordet, kärring.

https://youtu.be/DmAsvP1hs9I

Kallar sig jämställdist

Den kända nazisten kallar ”Johan Björnsson” för kärring och är mycket hotfull i tonen när han beskriver ”Johan Björnsson” som en kvinna. Därefter beskriver han att han är en så kallad jämställdist och att jämställdister inte har några problem med att slå ner kvinnor. Vilket Jonas Nilsson-Eckeskog anser att ”Johan Björnsson” är.

Den före detta SMR-aktivisten har även skrivit en nyligen publicerad krönika på den fascistiska och etnonationalistiska sajten, Motgift. Krönikan bär rubriken ”Varför behövs män?”. I krönikan skriver Jonas Nilsson-Eckeskog bland annat att män är mer intelligenta än kvinnor.

Rasistbloggaren inledde med personangrepp

”Johan Björnsson” heter egentligen Johan Svensson (tidigare Johan Sorhne) och en är känd bloggare inom den nationalistiska rörelsen, det är framförallt på sociala medier och forum som han har gjort sig ett namn. Han har även skrivit under pseudonymen, ”Den helige dåren” på bland annat tankesmedjan Motpols tidigare bloggportal.

Svensson beskriver sig ofta som en ”tänkare” och som ”opinionsbildare” inom den nationalistiska rörelsen. En beskrivning som få inom den nationalistiska rörelsen vill hålla med om. Trots det har hans ihärdiga rasistiska spammande tidvis gett resultat. 2010 publicerade dåvarande Realisten som tillhörde det numera nedlagda fascistpartiet, Svenskarnas Parti ett öppet brev från ”Johan Björnsson” där han manade till protester mot föreningen ”Svenska pen” och deras arbete för yttrandefrihet.

Uppmanade läsarna till tomatkastning mot Jonas Nilsson-Eckeskog

Själva bråket i sig började på kommentarsfältet inne på Jonas Nilsson-Eckeskogs krönika om män. Johan Svensson var snabbt ute och gick till personangrepp.

”Jonas, alla vet att du aldrig har spöat någon (förutom möjligtvis taniga nördar) i ett riktigt slagsmål (MMA har regler och domare och hela köret, och är inte att likställa med ett riktigt slagsmål) haha.
När du var med i SMR så var du känd för att alltid starta bråk på fester, i o m att du visste att bråken alltid var över på några sekunder i o m att folk alltid ingriper och håller fast båda personerna.
Så att folk i rörelsen ser igenom Jonas: fråga honom nästa gång ni träffar honom, vad som hände sommaren 2014, rörande något han hade kommit överens om att göra, tillsammans med mig. Jonas kommer givetvis att ljuga som en häst travar, så fråga även runt bland andra i rörelsen som har hört vad som hände.
Du är en poser Jonas. En total fake. Och jag ska avslöja dig för alla i rörelsen. Jag minns fortfarande ditt fåniga rädda ansiktsuttryck när jag sa det till dig.
/ Johan ”Den Helige Dåren” Björnsson

Inlägget publiceras därefter på Svenssons blogg där han även uppmanar läsarna till att kasta tomater och hälla öl över Jonas Nilsson-Eckeskog som han även kallar för ”pajas”.

I blogginlägget står det bland annat;

”Ni som via djungeltrumman sedan kommer att ha tagit reda på historien (som alltså inte enbart handlar om något så banalt som ett slagsmål, utan dessutom om en väldigt viktig sak som skulle kommit att beröra, och ökat, stora delar av rörelsens personliga säkerhet i slutändan), uppmanar jag att konfrontera honom.
Hånskratta ut honom. Kasta ägg på honom. Kasta tomater på honom. Häll ett glas öl över honom om ni ser honom på krogen eller på någon fest. Fråga om han har sina pungkulor intakta. Fråga honom också om varför han ljuger och hittar på att han var med främlingslegionen i två år (han köper t o m in begagnade främlingslegionär-attiraljer och fotograferar sig med det, för att skapa credibility kring hans story).”

 

Utmaningen accepterad – Nationalister löser konflikter med pubertalt våld

Efter Johan Svenssons personangrepp och uppmaningar till tomatkastningar reagerade Nilsson-Eckeskog med att posta videon ovan där han utmanar ”Johan Björnsson” på slagsmål. En utmaning som Johan Svensson nu har accepterat på sin blogg. I blogginlägget skriver Svensson följande;

”jag är givetvis på att fightas med dig :)”

”jag har försökt ringa Jonas N-E idag vid olika tillfällen under dagen, för att bestämma tid osv. Någon som kan gissa vad resultatet av de försöken blev… 😉 . Givetvis att han inte svarade…”

I resten av inlägget skryter Svensson om ett tidigare slagsmål. Bland annat beskriver han hur han har skenbensparkat en person medvetslös efter att denne, precis som Nilsson-Eckeskog, hade skrävlat om sina stridskunskaper.

”Men snubben är så osäker (och agerar därför ungefär som du Jonas) så att han inte ens kan erkänna att han inte vågar, utan han börjar då ställa ultimatum att det i så fall inte får vara några regler. Jag säger typ ”vad då, menar du slå mot hals, finger i öga, headstompa osv?”. ”Ja, om det blir så”, säger han då, märkbart skärrad/nervös under ytan (han försökte alltså få mig att fega ur). Jag garvar och skakar på huvudet och säger typ ”men skärp dig nu, det fattar du väl att vi inte ska göra. Vi kör ett vanligt hederligt slagsmål med nävar, sparkar, skallning, knän, och armbågar. Inga farliga fulslag mot hals eller liknande grejor. Den som först ger upp, eller blir knockad, eller blir strypt/chokad, har förlorat”. Han står på sig, och jag suckar, skakar på huvudet, och när jag börjar säga ”okej då”, så blixtsnabbt avbryter han mig och hasplar ur sig att ”okej då, vi kör säkra regler” eller hur han nu uttryckte det.

Det tar mig 5-7 sekunder så har jag fintat och knockat honom med ena skenbenet rakt i ansiktet. Han är cold turkey i säkert någon minut. Vi får liv i honom, han vilar i 5 min, och vill då bestämt fortsätta. Men vi hinner bara cirkulera några sekunder, så sänker han garden och säger typ att ”äh men vi skiter i det här”.”

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons