Kontakta oss

NOTISER

Kapitalismen har fallerat och det är dags för panik

Publicerat

den

paulmason
VÄRLDEN
| Paul Masons analys av det kapitalistiska systemet i The Guardian träffade rätt. Trots etablissemangets åsiktsmonopol har mer än 370 000 människor valt att dela den omfattande kapitalistkritiken på sociala medier. Nu har den frispråkiga journalisten slagit till igen.

I en tre minuter lång video förklarar Paul Mason att det är dags för allmänheten att gripas av panik samtidigt som han radar upp exemplen på hur kapitalismens misslyckande yttrar sig i vår samtid.

– Det som startade som en finanskris har spillt över och utvecklats till sociala uppror, inbördeskrig som i Syrien och Ukraina. Samt har rubbat den geopolitiska balansen.

– Om vi inte hittar ett alternativ till kapitalismens neoliberala modell, vars kriser är i centrum för alla dessa utvecklingar så kommer världen att vara i kaos.

Masons budskap är klart. Det är dags att börja agera i en positiv riktning som inte bara tar hänsyn till människors behov men som också tar hänsyn till människors förmåga via mänsklighetens teknologiska framsteg. En annan värld är möjlig.

Se klippet nedan

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se