NOTISER

SD fick ge vika för facket efter polismiss

sac2
NORRKÖPING
| Just nu pågår Augustifestivalen i Norrköping och gator och torg kantas av försäljning, fest och informationstält. Ett flertal politiska partier, fackförbund och ideella föreningar är på plats.
Allt som gjort för festligheter och god stämning. Men på Skvallertorget uppstod en kamp om tid och plats mellan fackanslutna arbetare och rasister.

 

Idag hade aktiva i fackförbundet Norrköpings LS av SAC planerat att stå och prata fackliga frågor med förbipasserande. Tillståndsenheten på Polismyndigheten i Norrköping har dock agerat mycket förvirrat och gett fackförbundet SAC-Syndikalisterna och det borgerliga rasistpartiet Sverigedemokraterna samma plats på Skvallertorget i centrala Norrköping.

Under morgonkvisten blev det en kamp mot klockan om vem som skulle ta platsen mitt på torget. Medlemmar i fackföreningen Norrköpings LS av SAC var där tidigt och inga Sverigedemokraterna syntes till. Medlemmarna packade upp material och började diskutera fackliga frågor med förbipasserande. När Sverigedemokraterna väl dök upp gjorde de anspråk på platsen, något som med bestämdhet avisades av de fackliga aktivisterna.

– De började tjafsa men fick ge sig, säger en medlem från Norrköpings LS av SAC på plats till Aktuellt Fokus.

Sverigedemokraterna fick ta sitt pick och pack och nöja sig med att stå på en undangömd plats i utkanten av torget.
Det var en grupp synbarligen mycket sura sverigedemokrater utan festivalstämning som mötte allmänheten i dag i Norrköping.

Det radikala fackförbundet låter meddela att man kommer köra vidare med sin informationskampanj i Östergötland under morgondagen.

– Imorgon står vi på Gyllentorget i Linköping från kl. 10:00. Kom gärna förbi på en kaffe skriver man på sin Facebook-sida.

Redaktionen
redaktionen@aktuellfokus.se

6 kommentarer

6 Comments

 1. Tommy L

  2015-08-17 den 09:20

  \”Aktuellt Fokus är en oberoende nättidning\” Får man fråga vad ni är oberoende ifrån, denna så kallade artikel är allt utom oberoende!

  • AktuelltFokus

   2015-08-17 den 12:02

   Aktuellt Fokus är oberoende från partier, fackförbund och organisationer. Vi är inte bunden till något av de uppräknade. De flesta tidningarna idag är knutna till ett parti, fackförbund eller organisation. Aktuellt är en oberoende röst som granskar makten, fackpampar och politikers förehavande. Vi trampar makten på tårna.

   MVH
   Redaktionen på Aktuellt Fokus

 2. Johan

  2015-08-14 den 23:13

  Så de ska tas. Snyggt gjort Norrköping!

 3. Rickard

  2015-08-14 den 19:16

  Mycket bra gjort! Bra att ni visa vart skåpet ska stå.

 4. fackligt ansluten

  2015-08-14 den 16:28

  Riktigt bra jobbat. Bra att ni pressade undan de antifackliga och arbetsköparens bästa vän, Sverigedemokraterna.

 5. Det handlar om klass

  2015-08-14 den 15:31

  Surt, sa sionisten.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp