Kontakta oss

INRIKES

Karl-Gustav ”Nordeaslaktaren” Nilsson, ny krönikör på Aktuellt Fokus!

Publicerat

den

Foto: Proletären

NYHETER Nu kan vi på Aktuellt Fokus presentera vårt senaste tillskott på sajten, nämligen Nordeaslaktaren KG Nilsson. Framöver kommer KG Nilsson bli vår nya videokrönikör.

Sedan en längre tid tillbaka har sociala medieprofilen Karl-Gustav Nilsson spridit sitt budskap under pseudonymen ”En Vanlig Hederlig Svensk Arbetare”. Enligt sig själv vill han ”bara orda lite”. Inspirationen fick han från högern. För några månader sedan gjorde han succé när han gick upp i talarstolen på Nordeas årsstämma och lät bankeliten få höra några sanningens ord. Klippet från Nordeastämman har setts av hundratusentals svenskar och mängder med människor hyllade hans tal.

Efter Nordeakuppen har det varit bråda dagar för Karl-Gustav, bland annat håller han på med en turné ute på arbetsplatser runtomkring i landet. Dessutom är han engagerad i valrörelsen i hemkommunen Ludvika där han kandiderar för Kommunistiska partiet.

Dagarna före Karl-Gustavs kupp mot Wallenbergkoncernerns Investor möter vi upp honom i Göteborg. Vi käkar pizza ihop och pratar om media, politik och arbetarrörelsen. Ämnen som ligger honom nära till hands. När jag frågar honom vad han tycker och tänker om Aktuellt Fokus säger han att Aktuellt Fokus fyller ett tomrum bland alternativmedierna.

– Aktuellt Fokus behövs! Vi har flera bra arbetartidningar i Sverige, till exempel Proletären, men det har saknats en bra nyhetssajt med en jävligt vass udd, säger KG Nilsson.

Hur ser du på att bli videokrönikör på AF?

– Det känns spännande, jag har ju gjort en del videos förut till min facebook-sida, ”En vanlig hederlig arbetare”, men nu kommer det nog bli lite mer aktuella och rappare videokrönikor.

Vilka ämnen kommer tittarna kunna se fram emot?

– ”Jag är människa: inget mänskligt är mig främmande.” som Terentius uttryckte det. Det kommer handla om allt från cancervård till kommunala kor och chartersemestrar.

Kommer vi få se kränkta borgare?

– Det är inget självändamål att kränk andra människor, men känner jag den svenske borgaren rätt så kommer det nog bli en del tjut, gråt och tandagnissel (skratt).

Några sista ord?

– Jag uppmanar alla att organisera sig och agera. På jobbet, idrottsklubben, facket och i politiken. Gör en videokrönika, snacka med arbetskamraterna, dela flygblad eller anordna en kulturkväll i ditt bostadsområde. Alla kan vi göra nåt för att stärka arbetarklassens sak i Sverige.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se