INRIKES

“Vi kommer klättra över grindarna till era lyxvillor”: Här skäller han ut makteliten på Wallenbergkoncernens årsstämma

INRIKES Kommunistiska Partiet har släppt en video från kuppen mot Wallenbergkoncernen Investors bolagsstämma tidigare idag. I videon går sociala medie-profilen ”En hederlig svensk arbetare” till skarpt angrepp mot Wallenbergkoncernen och Sveriges övriga maktelit.

”En hederlig svensk arbetare”, heter egentligen Karl-Gustav Nilsson och kommer från Ludvika där han arbetar som slaktare. För ett par månader sen gjorde han succé när han och andra partimedlemmar ur Kommunistiska partiet kuppade Nordeas årsstämma. Idag var det dags att besöka makteliten på nytt, den här gången var siktet inställt på Wallenbergkoncernen Investor.

Redan i början av sitt anförande tog Karl-Gustav Nilsson tillfället i akt och kallade den sittande makteliten för överklass, kapitalister och tjuvar.

– Jag heter Karl Gustav Nilsson och hade vanligtvis börjat städa av slakteriet där jag arbetar vid den här tiden på dagen. Men idag har jag kommit hit till er på Investors årsmöte för att ge en röst åt alla oss som jobbar och sliter åt er överklass, kapitalister och tjuvar, inledde Karl-Gustav Nilsson sitt anförande.

Under anförandet ställde Karl-Gustav Nilsson även två dagsaktuella frågor till Jacob Wallenberg.

– För hur hur kan det vara nödvändigt för de fem högst betalda styrelseledamöterna i Investor att betalas mer i enbart arvode på ett år än vad en vanlig hederlig arbetare tjänar på hela sitt liv?
– Och med vilken rätt ska ensamma mödrar ta Blanco-lån för att kunna köpa glasögon åt sina barn. Samtidigt som era söner och döttrar vräker sig i kokain, champagne och kaviar på franska guldkusten?
Därefter lovade den hederliga arbetaren att han ska klättra över grindarna till finanselitens lyxvillor.

– Jag har idag kommit till er årsstämma för att säga ett sanningens ord, lyft ur en verklighet de flesta av er aldrig sett. Men en dag kommer vi vara många och vi kommer klättra över grindarna till era lyxvillor och kräva tillbaks det ssom rättmätigt är vårt. Alla de miljarder ni stulit från oss när ni tagit mervärdet av vårt arbete och gett oss några tusenlappar till mat och hyra.

I en intervju med Aktuellt Fokus tidigare idag berättade Karl-Gustav Nilsson om hur finanseliten började skrika och bua åt honom. Läs hela intervjun här: Skrik och burop när Wallenbergkoncernens bolagsstämma kuppades av kommunister

Se kommunisternas kupp nedan.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp