Kontakta oss

INRIKES

KD-politiker vill inte få stopp på tafsandet: ”Är för feministiskt”

Publicerat

den

GAMMELELITEN| Alla har vi läst om sexuella övergreppen mot kvinnor på festivalerna och nu senast på bilträffen Power meet i Västerås. I tider med flera sexuella övergrepp och våldtäkter mot ofta unga kvinnor så har Stockholm stad anställt ungdomar att prata jämlikhet, feminism och att arbeta med att få män att sluta tafsa. Det har fått Erik Slottner, KD:s gruppledare i Stockholm stad kommunfullmäktige att gå i taket.

Under sommaren kommer unga Stockholmare att undersöka hur kunskaperna om mänskliga rättigheter, antirasism och feminism kan öka bland stadens unga och dess medarbetare.

Bakom uppdraget står Stockholms stad och resultatet kommer att presenteras den 12 augusti under ett mingel på Bio Rio i Hornstull. I inbjudan som Stockholms stad skickat ut inbjuds deltagarna att ”lära sig” av unga stockholmare och ”ta del av goda exempel”. Men det gick inte hem hos Kristdemokraternas starke man i Stockholm stad.

Han betonar att det just är spridningen av feminism som han motsätter sig:

– Vad gäller mänskliga rättigheter och antirasism, det har jag inga problem med, det är vi alla överens om ska spridas. Men just feminism, säger Erik Slottner till Dagens Nyheter.

Erik Slottner tycker inte att det är korrekt att man alltid kan ge svar på problem utifrån könsanalys. Han tycker att man skapar konflikter mellan män och kvinnor på ett sätt som han tycker är onödigt. Han tycker att många gånger skuldbelägger man kollektivet män i stället för individer och det tycker Erik är väldigt problematiskt. Att det finns uppenbara strukturella problem i samhället när sexuella övergreppen och våldtäkter fortsätter varje år förnekar han. Vi har ett samhälle där många kvinnor är rädda att gå hem på kvällen, kvinnor som misshandlas i hemmet av sambon eller våldtas på firmafesten. Erik retar sig på att män uppmanas ta ansvar, att män som kollektiv säger stopp för sexuella övergrepp och att det talas om män som ett kollektivt problem i stället för människor som begår brott mot kvinnor exempelvis.

Erik Slottner vill inte ta ansvar för mäns våld mot kvinnor eller kämpa för att få stopp på kvinnovåldet. Han banaliserar problemet istället.

– Det kan aldrig vara mitt ansvar som man om Kalle Johansson misshandlar sin flickvän, exempelvis, det är Kalle Johanssons som gör det våldet, inte jag, säger Erik Slottner till DN.

Nationalencyklopedin beskriver feminism som en social rörelse för jämställdhet mellan kvinnor och män. Att det sticker i ögonen har nog många svårt att se.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se