Kontakta oss

INRIKES

Polisen vansinneskörde i centrala Landskrona

Publicerat

den

polisbil
LANDSKRONA| Ytterligare ett fall av polisiär vansinneskörning har inträffat Landskrona. Händelsen inträffade vid 13-tiden under tisdagen då polisen skulle gripa en 60-årig dam för snatteri. När polisen fick larmet valde den tillgängliga patrullen att trycka ned gaspedalen och använda en trottoar som polisens personliga racerbana.

Enligt Helsingborgs Dagblad fick en familj med två barn, varav ett som satt i en barnvagn väja för de accelererande poliserna. Enligt tidningen tvingades familjen bland annat att trycka sig mot en parkerad bil.

Händelsen inträffade på Borgmästargatan i de centrala delarna av staden. Bakgrunden till vårdslösheten var ett misstänkt snatterifall på ÖB där väktare hade tagit en 60-årig kvinna som skulle överlämnas till polisen.

Så sent som den 6 januari i år dödade polisen en 53-man och skadade hans 50-åriga sambo allvarligt på ett övergångsställe i Landskrona. I efterhand har utredningen visat att polisen var på utryckning i ett ickeakut ärende och att de bröt mot hastighetsbegränsningen. Det tog över tre veckor innan den ansvarige polismannen förhördes av sina kollegor.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se