Kontakta oss

INRIKES

KD:s julklapp till Huddingeborna: Avvecklar hemtjänsten trots plusresultat

Publicerat

den

Faksimil Huddinge kommun

INRIKES   Mitt under pågående coronapandemin vill KD-ledda vård- och omsorgsnämnden i Huddinge lägga ner den kommunala hemtjänsten. Förslaget som har orsakat stor ilska hos lokalbefolkningen kommer bara veckor efter att högerstyret beslutade att minska skatteintäkterna på nästan 30 miljoner.

Det är vård- och omsorgsnämnden i Huddinge med kristdemokraten Karl Henriksson i spetsen som föreslår att kommunen ska lägga ner hemtjänsten helt och hållet. För att försöka hindra medborgarinitiativ och protester tänker nämnden ta nedskärningsbeslutet på ett extrainsatt möte den 26 november. Beslutet  påverkar över 750 pensionärer och hundratals omsorgsarbetare.

Den planerade nedskärningen kommer bara några veckor efter att högerstyret i Huddinge valde att minska skatteintäkterna med 27 miljoner kronor.. Enligt vård- och omsorgsnämnden handlar förslaget om ekonomiska minusresultat. I verkligheten räknar högerstyret med att kommunen kommer nästan 170 miljoner kronor plus 2020. Orsaken till det ekonomiska överskottet är för att staten har tillfört kommunerna rekordmycket pengar för att tackla coronakrisen. Men istället för att tackla smittspridningen väljer den KD-styrda nämnden att lägga ner hemtjänsten.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se