Kontakta oss

INRIKES

Kent Ekeroth misstänks för kvinnomisshandel

Publicerat

den

Frankie Fouganthin

INRIKES    Aktuellt Fokus avslöjar. SD-profilen och Samnytt-grundaren Kent Ekeroth misstänks för kvinnomisshandel. Bekräftas av polisens händelserapporter och personer i den nationalistiska miljön i Stockholm.

I dagarna rapporterade flera medier om att en före detta SD-profil misstänks för kvinnomisshandel. Nu kan Aktuellt Fokus avslöja att den misstänkta SD-profilen är grundaren av Samnytt, tidigare SD-riksdagsledamoten Kent Ekeroth.

Grannarna ringde polisen

Flera av varandra oberoende källor med insyn i Sverigedemokraterna och den nationalistiska miljön i Stockholm pekar ut Ekeroth som den misstänkta kvinnomisshandlaren. Misstankarna mot Kent Ekeroth bekräftas även av polisens händelserapporter. I händelserapporterna framgår det även att Kent Ekeroths grannar larmade polisen efter ha hört bråk, skrik och dunsar från Ekeroths lägenhet. Det första samtalet till larmcentralen kom in 02.14 på natten. Ärendet avslutades inte förrän 07.01. Kent Ekeroth greps klockan 03.02 och släpptes drygt fyra timmar senare.

Från polisens händelserapport.

Ströp tills hon inte fick luft

Enligt uppgifter till media ska Kent Ekeroth tagit stryptag på en kvinna tills hon fick andnöd. I samband med att ytterligare en kvinna försökte avbryta misshandeln ska Ekeroth riktat ilskan mot henne och puttat ner henne i golvet så pass hårt att hon skadade sin axel. Enligt källor inom den nationalistiska miljön ska den stryptagna kvinnan ha någon form av relation med den forna SD-toppen.

Samma advokatbyrå som vanligt

Ekeroths advokat Björn Sandin är fåordig om misstankarna mot hans klient. Till tidningen Aftonbladet vill han bara kommentera att klienten sattes på fri fot några timmar efter han greps i sin lägenhet.

– Jag kan säga att han blev försatt på fri fot. Det är det jag kan kommentera. Han var frihetsberövad och blev satt på fri fot, säger advokaten.

SD-profilens advokat Björn Sandin arbetar på samma advokatbyrå som Kent Ekeroths tidigare försvarsadvokat Johan Eriksson. Eriksson försvarade Ekeroth senast då Ekroth fälldes för misshandel av Stockholms tingsrätt och senare friades av hovrätten.

Stöd röd media – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se