Kontakta oss

UTRIKES

Paludan sexchattar med barn

Publicerat

den

Foto: News Øresund - Johan Wessman

UTRIKES Partiledaren Rasmus Paludan har flyttat sin politiska aktivism till Discord. På Discord sitter han och sexchattar med barn så unga som 13 år.

Rasmus Paludan är partiledare för det högerpopulistiska partiet Stram Kurs. Partiets huvudfråga är att förbjuda islam i Danmark. Partiet tog sig nästan in i den danska motsvarigheten till riksdagen i valet 2019 vilket lett till att Partiet får runt 2 miljoner danska kronor i partistöd årligen.

Paludan är aktiv på sociala medier men efter att hans youtube-konto blev nedstängt i februari 2020 har han använt sig främst av plattformen Discord. Tidningen Ekstrabladet kan nu avslöja att han på Discord vid sidan av politiken sexchattar med barn så unga som 13 år. Chatservern på Discord hette tidigare Stram Kurs som partiet men har bytt namn till Dansk ungdom.

För att få tillgång till chattarna krävs det en registrering och verifiering med ett telefonnummer. Bland sexchattarna skapar Paludan olika grova sexhistorier med de olika användarnas namn.

Paludan förnekar att han ska ha vetat hur unga personer han sexchattat med. Han påstår också att det inte ska vara något fel på sexualupplysning för ungdomar. Sexchattandet kan däremot vara olagligt då flera av användarna han chattat med är under 15 år.

Utvisad från Sverige
I Sverige blev Paludan känd när han tillsammans med Dan Park skulle anordna en koranbränning i Rosengård under en fredagsbön. Paludan stoppades vid gränsen och fick ett två-årigt inreseförbud.

Paludan är också medlem i partiet Alternativ för Sverige. Han är med på en talarlista för ett av partiets evenemang 4 september.