Kontakta oss

INRIKES

Alternativa högermedier mörkar brottsmisstankarna mot Kent Ekeroth

Publicerat

den

Foto: wikicommons media

INRIKES    Att Kent Ekeroths egen sajt SamNytt tiger om brottsmisstankarna mot Kent Ekroth är på något sätt ett förståeligt faktum. Men när Aktuellt Fokus granskar övriga stora alternativmedier visar det sig att ingen av dem har tagit upp att Kent Ekeroth gripits för kvinnomisshandel.

Högermedierna mörkar

Under lördagen avslöjade Aktuellt Fokus att tidigare SD-toppen och SamNytts grundare Kent Ekeroth misstänks för kvinnomisshandel. Sedan dess har nyheten delats flitigt på sociala medier. Bara på Facebook har artikeln fått närmare tretusen delningar och på Twitter har artikeln lett till att samtalsämnet ”Kent Ekeroth” trendade på Twitter.

I normala fall brukar de alternativa högermedier vara snabba med att hänga ut brottsmisstänkta. Inte minst när det gäller aktiva och före detta toppolitiker och mediepersonligheter. Trots att Kent Ekeroth är både före detta toppolitiker och driver nyhetssajten SamNytt verkar de så kallade alternativmedierna inte särskilt intresserade av vad som har hänt. När Aktuellt Fokus går in och kollar de senaste dygnens notiser och artiklar på SamNytt, Fria Tider, Nyheter Idag, Nya Tider och Riks, visar det sig att ingen av medierna har skrivit om brottsmisstankarna mot Ekeroth.

Greps för kvinnomisshandel

Misstankarna mot Kent Ekeroth bekräftas bland annat av polisens händelserapporter från våldsnatten. I händelserapporterna framgår det också att Kent Ekeroths grannar larmade polisen efter ha hört bråk, skrik och dunsar från Ekeroths lägenhet. Det första samtalet till larmcentralen kom in 02.14 på natten. Ärendet avslutades inte förrän 07.01. Kent Ekeroth greps klockan 03.02 och släpptes drygt fyra timmar senare.

Enligt uppgifter till media ska Kent Ekeroth tagit stryptag på en kvinna tills hon fick andnöd. I samband med att ytterligare en kvinna försökte avbryta misshandeln ska Ekeroth riktat ilskan mot henne och puttat ner henne i golvet så pass hårt att hon skadade sin axel. Enligt källor inom den nationalistiska miljön ska den stryptagna kvinnan ha någon form av relation med den forna SD-toppen.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se