Kontakta oss

INRIKES

Klimatförnekande SD-ledamot tjänar pengar på oljebolag

Publicerat

den

Faksimil Youtube

INRIKES Förnekar klimatkrisen och vill att svenska staten ska satsa på oljekraftverk – tjänar pengar på oljebolag. Möt SD:s nya riksdagsledamot Elsa Widding.

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Elsa Widding (SD) påstår att klimatkrisen inte existerar. Nu visar det sig att hon har ekonomiska motiv till att föra klimatförnekarnas talan i Sveriges riksdag. Elsa Widding äger nämligen aktier i oljebolag.

I sitt första riksdagsanförande väckte Widding förslaget att oljekraftverken ska byggas ut i Sverige. Vilket av en händelse sammanfaller med att Elsa Widding äger aktier i två oljebolag. Vilket tidningen Affärsvärlden var först om att rapportera.

– Är det dåligt att starta upp ett oljekraftverk i Sverige? Självklart är det bra för dem som slipper frysa ihjäl i vinter, sa Elsa Widding i riksdagsanförandet.

Under debatten förnekade hon även klimatkrisen.

– Påståendet att vi skulle befinna oss i en klimatkris anser jag saknar vetenskapligt stöd. Det gjorde vi senast på 1860-talet, när somrar uteblev eller blev så korta att man inte hann skörda, sa Elsa Widding.

Sverigedemokraterna har valt att inte kommentera Elsa Widdings klimatförnekande.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se