Kontakta oss

INRIKES

SD-politiker köper kinamat för skattebetalarnas pengar

Publicerat

den

Foto: News Öresund - Johan Wessman

KORRUPTIONEN   SD-politiker från Norrbotten köper kinamat för skattebetalarnas pengar. Det avslöjar tidigare SD-toppen Per Göransson från Norrbotten som kallar beteendet för stöld.

SD-toppen Per Göransson från Luleå lämnar sina politiska uppdrag och riktar svidande kritik mot Sverigedemokraternas sätt att handskas med pengar. Enligt Per Göransson har styrelsen för Sverigedemokraterna i Norrbotten missköt partiets ekonomi grovt. Styrelseledamöter ska vid flera tillfällen ha använt partiets kontokort för bland annat privata resor och restaurangbesök.  Det säger han till tidningen NSD.

Enligt uppgift har pengarna tagits från det skattefinansierade partistödet som enligt kommunallagen ska gå till partiernas verksamhet. När Per Göransson kommenterar den misstänkta korruptionen säger han att Sverigedemokraterna borde sköta ekonomin bättre när det handlar om skattebetalarnas pengar.

– Man bör sköta ekonomin bättre än så när det handlar om partibidrag och skattebetalarnas pengar.

Per Göransson sticker inte stol med vad han anser om den misstänkta korruptionen. Till NSD säger han det är stöld det handlar om.

”Då är det stöld”

– De har köpt skrovmål, kinamat och energidrycker. Jag har sagt att om de tar ut pengar från partikassan utan beslut i styrelsen, då är det stöld och i så fall tvingas jag polisanmäla, berättar Göransson för NSD.

På frågan hur väljarna bör agera nu svarar Göransson.

– Jag tycker att de ska rösta på ett annan parti som är mer seriöst än SD. Ett sånt här parti ska inte sitta i vare sig kommunfullmäktige eller regionfullmäktige, säger han.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se