Kontakta oss

INRIKES

Knäpptyst från Adam Marttinen efter polisattackerna i Ludvika

Publicerat

den

Faksimil Youtube

INRIKES I normala fall brukar Sverigedemokraternas rättspolitiska talesman, Adam Marttinen, vara oerhört snabb med att uppmärksamma och försöka vinna politiska poäng på stök och oroligheter i svenska förorter. Men efter nattens oroligheter där svenska raggare har attackerat poliser och vandaliserat i centrala Ludvika så är han fullkomligen knäpptyst.

Enligt polisen i Dalarna ska flera av deltagarna i den spontan cruisingen spårat ut fullständigt. Polisens presstalesman, Jan Hedelin, kallar det hela för beklämmande och medger att polisen hade fullt upp hela natten.

– Det är beklämmande när folk uppför sig så här. Vi hade fullt upp, det var oerhört mycket folk, mycket bråk och fylla, säger polisens presstalesman till SVT.

Trots flera överfall, knarkbrott och upprepade attacker mot uniformerade poliser har Sverigedemokraternas rättspolitiska talesperson, Adam Marttinen, inte ens nämnt de aktuella oroligheterna i Ludvika. Detta trots att han har som vana att kommentera brottslighet på sociala medier. Bara det senaste halvåret har Adam Marttinen gjort en rad uttalanden kring bland annat bråk och personrån till ungdomsstök och stölder som har förekommit i svenska förorter. Men när det gäller nattens våldsamma attacker mot poliser i Ludvika är det knäpptyst.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se