Kontakta oss

INRIKES

SD:s toppkandidat hoppar av till Rättvisepartiet Socialisterna

Publicerat

den

Foto: Offensiv

SVERIGE   Flera av Sverigedemokraternas toppnamn lämnar SD i Norrbotten. En av dem är den rikskända tidigare ordföranden för IF Metall SSAB som nu överväger att gå med i Rättvisepartiet Socialisterna.

Aktuellt Fokus har tidigare rapporterat att SD:s ”starke man” i Norrbotten, Per Göransson, lämnar alla sina uppdrag för partiet. Anledningen ska, enligt Göransson, vara för att styrelseledamöter köpt kinamat och energidrycker för partimedel samt ägnat sig åt konspirationsteorier om 5G och corona-vaccinet.

– Jag har lessnat på att ta diskussioner om rent trams, som att jorden bestrålas av 5G och annat jättekonstigt. När de inte längre tror på vetenskapen, vad tror de då på? Tomtar och troll?, sade Göransson i en intervju med tidningen NSD.

Fler avhopp

Nu har ytterligare fyra toppnamn valt att lämna Sverigedemokraterna; Ulf Karlström, Lennart Forsberg, Fredrik Määttä och Sven-Olof Lumio som stod på plats 2, 4, 6 och 8 på SD Luleås valsedel.

– Revisorerna har inte godkänt att de har handlat så mycket för partikassan. Det ska finnas styrelsebeslut och attester på såna utgifter. De har misskött sitt jobb. SD fungerar inte i Luleå och inte i länet heller. Uppenbarligen kan vad fan som helst hända. Men nu får det räcka, säger Sven-Olof Lumio till NSD.

Går över till Rättvisepartiet Socialisterna

Ulf Karlström som var partiets andranamn på vallistan blev rikskänd när han försökte kombinera sitt uppdrag som ordförande för IF Metall på SSAB:s stålverk med sitt kommunpolitiska uppdrag för SD. Nu berättar Karlström att han överväger att gå med i Rättvisepartiet Socialisterna istället:

– Personligen gillar jag Rättvisepartiet nu. Jag kommer bra överens med Jonas Brännberg (gruppledare för RS) i socialnämnden, så jag kanske blir medlem i det partiet. Men tills vidare sitter jag kvar som politisk vilde, säger Karlström till NSD.

Nytt toppnamn för SD Luleå blir den uttalade klimatförnekaren Ingrid Vesterlund

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se