Kontakta oss

INRIKES

Knivstabor protesterade mot regeringens flyktingpolitik

Publicerat

den

Uppslutningen var stor på tisdagskvällen när aktivistnätverket Tillsammans för Knivsta anordnade en manifestation
för att den tjugoårige Knivstabon Navid Haidari ska få stanna i Sverige.

Sedan en månad tillbaka sitter Navid Haidari inlåst i Migrationsverkets förvar. Han riskerar att deportera till Afghanistan där terrordåd och etniska rensningar sker på dagliga basis.
Haidari kom till Sverige för fem år sedan och blev snabbt en del av samhällsgemenskapen i Knivsta. Anledningen till att Migrationsverket beslutat att han ska utvisas är
att hans asylansökan lämnades in en dag försent enligt den så kallade gymansielagen som kom att komma att träda i kraft retroaktivt för snart två år sedan.

– Killen har bott här fem år och nu ska han utvisas till ett av världens farligaste länder. Det är en direkt livsfarlig politik som de styrande partierna driver och dessutom att vansinnigt slöseri med våra skattepengar, sa Alex Bengtsson från aktivistnätverket.

Manifestationen fattade ett beslut om att hålla en manifestation igen den 13 februari i samband med att Knivstas kommunfullmäktiges sammanträde.

– Vi vill ha svar av våra folkvalda om vad dom gör för att Knivstabor som Navid ska få stanna i Sverige, förklarar Alex Bengtsson.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se