Kontakta oss

INRIKES

Sexköpande moderattorsk får 6,2 miljoner av kommunen

Publicerat

den

INRIKES Den tidigare ordförande för kommunstyrelsen i Kungsbacka Hans Forsberg fick avgå efter att ha ägnat sig åt sexköp. Nu beslutar kommunen betala ut flera miljoner i politikerpension till Forsberg.

Det var tidigare i år som moderaten Hans Forsberg blev tagen av polisen i samband med ett sexköp. Forsberg fick lämna sin post som ordförande för kommunstyrelsen i samband med händelsen. Han erkände sexköpet och fick betala ett strafföreläggande på 41 000 kronor.

Forsberg har ansökt om en politikerpension som kommunen igår valde att bevilja. Han kommer att få en politikerpension på ungefär 58 000kr i månaden i nio år fram tills han fyller 65. Totalt kommer han få 6,2 miljoner.

Politikerna i Kungsbackas kommunstyrelse var oeniga om att bevilja Forsbergs politikerpension. En majoritet av politikerna valde dock att bevilja pensionen. Oppositionsrådet Eva Borg (S) påstår att det inte fanns något annat alternativ på grund av de avtal som finns. Om de hade nekat kunde Forsberg valt att överklaga till högre instans där han skulle vinna, säger Borg till SVT.

De politiker som valde att rösta nej var Maria Losman (MP), Kalle Påsse Sundvall (M) och Niklas Mattson (KD). Sverigedemokraterna avstod från att rösta.

Kvinnan som Forsberg valde att utnyttja för sitt sexköp var från Rumänien. Forsberg har tidigare varit ledande med att införa tiggeriförbud i Kungsbacka. En av anledningarna till ett tiggeriförbud påstod han berodde på att tiggarna tog med sig annan dålig verksamhet som prostitution.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se