Kontakta oss

INRIKES

Lobbyisterna kallar Hyresgästföreningen för aktivister – styrs själva av aktivister

Publicerat

den

GRANSKNING    Så sent som förra veckan gick hyresvärdarnas lobbyorganisation Fastighetsägarna ut och anklagade Hyresgästföreningen för att vara en aktivistisk kamporganisation. Men vid en närmare titt på Fastighetsägarna framgår det att Fastighetsägarna själva styrs av högeraktivister.

Fastighetsägarna vill gärna ge sken av att organisationen är partipolitiskt och ideologiskt obunden . Men när Aktuellt Fokus granskar företrädarna i organisationen framgår det att Fastighetsägarna styrs av högeraktivister och agerar utifrån ideologi. Från styrelsen till kommunikationschefer finns de politiska banden till landets marknadsliberala högerpartier. Här återfinns alltifrån före detta M-riksdagsmän till politiska sekreterare för Liberalerna. Här nedan listar vi tio av de mest profilerade personerna inom lobbyorganisationen.

Fastighetsägarnas VD Anders Holmestig har djupa band till borgerligheten. Han har tidigare arbetat som politisk sekreterare och politiskt sakkunnig och i Centerns samordningskansli i Regeringskansliet.

Inger Olsson Blomberg är ledamot i Fastighetsägarna riksstyrelse och är öppen Moderat och medlem i Danderydsmoderaterna.
Oskar Öholm är VD för Fastighetsägarna Stockholm och tidigare riksdagsledamot för Moderaterna. Öholm var tidigare generalsekreterare för Moderata ungdomsförbundet och borgarrådssekreterare i Stockholms stadshus.

Rikard Silvefur är chef för Fastighetsägarna Utveckling & Hållbarhet. På sociala medier gör han inga hemligheter av var hans politiska sympatier ligger, nämligen hos Centerpartiet.

Rikard Norman är ansvarig för näringspolitiken i Fastighetsägarna Östergötland. Norman är dessutom tidigare departementssekreterare på näringsdepartementet och har arbetat på regeringskansliet. Så sent som förra året handplockades Norman till ett politiskt projekt mot utanförskap av Moderattoppen Niklas Borg från Linköping.

Rikard Ljunggren är chef för näringspolitik och kommunikation inom Fastighetsägarna Göteborg. Precis som många andra inom Fastighetsägarna han en bakgrund inom borgerligheten, närmare bestämt Moderaterna. Rikard Ljunggren har bland annat arbetat som politisk rådgivare åt tidigare M-topparna Jan Hallberg och Jonas Ransgård, samt varit förtroendevald som vice ordförande för Valnämnden i Göteborg.

Christina Heikel är Moderat regionråd i Region Halland samt näringspolitiskt ansvarig för Fastighetsägarna i Göteborg. Heikel har även varit kommunikationsansvarig för Moderaterna i Göteborg och politisk sekreterare på Moderaternas riksdagskansli. Så sent som förra veckan anklagade Heikel Hyresgästföreningen för att ha blivit en aktivistisk kamporganisation.

Magnus Hulthe Andersson är näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna Syd och tidigare politiker och politisk sekreterare för Liberalerna i Malmö.

Martin Lindvall är samhällspolitisk chef för Fastighetsägarna och har tidigare haft en rad olika positioner inom Moderaterna.

Niklas Stavegård är kommunikationschef för Fastighetsägarna och har arbetat som politisk sekreterare för Moderaterna i Örebro.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se