Kontakta oss

INRIKES

Kommunal stryper miljonbidragen till Socialdemokraterna 

Publicerat

den

INRIKES Sveriges största fackförbund stryper miljonbidragen till Socialdemokraterna. Enligt Kommunals förbundsordförande tänker man satsa pengarna på de egna medlemmarna.

I en debattartikel publicerad i Aftonbladet tidigare idag, avslöjade Kommunals förbundsordförande Tobias Baudin att fackförbundet tänker dra in sitt miljonstöd  till Socialdemokraterna.

”Att påverka samhällsutvecklingen har varit en viktig del av den svenska fackföreningsrörelsen i över hundra år och kommer så fortsätta att vara. Men i takt med att tiderna förändras, förändras också Kommunal.” skriver Tobias Baudin.

Enligt Baudin är beslutet inte fattat i affekt och grundar sig inte heller på Socialdemokraternas starka högervridning i politiken. Istället handlar det om att Kommunal vill satsa pengarna på sina egna medlemmar.

”De tre miljoner kronor som stödet uppgått till kommer från och med år 2020 att investeras och användas för särskilda ändamål som stärker medlemmarna. Så jobbar en modern fackförening. Så jobbar Kommunal.” skriver Tobias Baudin..

Kommunal organiserar över en halv miljon arbetare och därmed Sveriges största LO-förbund. Bland Kommunals medlemmar har beslutet hittills tagits emot positivt.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se