Kontakta oss

INRIKES

Kommunchef sket i Coronakrisen och reste till Thailand

Publicerat

den

INRIKES Samtidigt som Hylte kommun gick upp i stabsläge valde kommundirektören Per Borg att åka på semester till Thailand. Efter att han varit borta i runt två veckor utan att återvända valde kommunstyrelsen att ge honom sparken.

Hylte kommun har gått upp i stabsläge och tillsatt en krisledning på grund av Coronakrisen. Kommundirektören Per Borg var menad att leda krisgruppen men dagen efter valde han att resa till Thailand istället. En resa han fortfarande inte återvänt från trots att det nästan gått två veckor.

Nu har kommunen valt att avskeda kommundirektören skriver de i ett pressmeddelande. Kommunen hade redan före Borg rest iväg uppmanat sina anställda att ställa in alla resor som inte var nödvändiga. Kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist Borg(S) försökte får kommundirektören att stanna hemma men han reste ändå.

Borg hade varit anställd hos kommunen sedan 2008 och har rätt till ett avgångsvederlag. Avgångsvederlaget inkluderar 30 månadslöner, vilket totalt blir en summa på 2.379.000 kronor.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se