Kontakta oss

INRIKES

Kontroversiell kommundirektör kan få dubbla miljonfallskärmar

Publicerat

den

INRIKES Lena Stenudd Mårtensson fick först sparken i Åstorp kommun med en miljonfallskärm. Nu är hon avstängd från sitt nya jobb och kan få ytterligare en miljonfallskärm om hon avskedas.

Lena Stenudd Mårtensson var tidigare kommunchef i Åstorp kommun. 2019 fick hon sparken då hon bedrev ett toppstyre där hon körde över folk. Ett tiotal chefer och tjänstemän hann säga upp sig på grund av Mårtensson före hon själv blev stoppad. När Mårtensson avskedades fick hon en fallskärm på 89 000 i månaden på totalt runt 1,8 miljoner kronor.

Bara några månader senare i augusti 2019 fick hon ett nytt jobb som kommundirektör i Hörby. Utöver sin fallskärm fick hon också en månadslön på 90 000kr. I Hörby styr Sverigedemokraterna som sedan tidigare hade gjort sig av med alla tidigare förvaltningschefer.

I Hörby anklagas Mårtensson för samma beteende som ledde till att hon avskedades i Åstorp. Nu i samband med den omtalade chefskonferensen på Örenäs slott fylld med fylla och nakenbad har hon blivit arbetsbefriad från sitt jobb som kommundirektör i Hörby. Enligt kvällsposten kan hon bli avskedad och få ytterligare en fallskärm i miljonklassen.

Skulle Mårtensson bli avskedad igen skulle hon ha dubbla miljonfallskärmar på totalt nästan 3 miljoner kronor.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se