Kontakta oss

INRIKES

Kommunistiska Partiet uppmanar väljarna rösta V i riksdagsvalet

Publicerat

den

INRIKES ”Rösta gärna på Vänsterpartiet i riksdags- och regionvalen. Men välj Kommunistiska Partiet i kommunalvalet i Göteborg, för en verklig vänsterpolitik som aldrig sviker.” skriver Kommunistiska Partiet i en debattartikel i Göteborgs Posten.

Kommunistiska Partiet har aldrig kompromissat om vad de tycker och tänker. Partiet driver en radikal arbetarpolitik och vill bland annat förstatliga bankerna och fängsla korrupta politiker. Sedan årtionden har Kommunistiska Partiet varit en av Vänsterpartiets starkaste kritiker men i den pågående valrörelsen har kommunisterna sträckt ut handen till Vänsterpartiet. Bland annat har partiet hållit föredragskvällar med lokala V-föreningar. Nu går Kommunistiska Partiet ett steg längre och uppmanar sina egna följare till att rösta på Vänsterpartiet i landstings- och riksdagsvalet, så länge de rösta kommunistiskt i kommunvalet det vill säga.

”en tagg i Vänsterpartiets vänstra skinka”

I debattartikeln argumenterar K-kandidaterna Ulf Nilsson och Ingrid Frejd för att det behövs en kraft till vänster i politiken som vägrar anpassa sig efter högern. Något man menar att Vänsterpartiet har gjort alldeles för mycket.

”Problemet är också att Vänsterpartiet har anpassat sig och blivit ett “ansvarstagande” och “realistiskt” parti, som rättar sig efter budgetregler och de nyliberala ramarna. Ibland blir Vänsterpartiet till och med en del av problemet, som när man deltar i den pågående slakten av biblioteket i Kortedala eller i mars röstade för nedskärningar på nästan 90 miljoner i SDN Angered.” skriver K-kandidaterna.

K-kandidaterna skriver även att V inte kommer kunna högervridas om Kommunistiska Partiet erhåller mandat i Sveriges andra stad.

”Vi kommer också att finnas som en tagg i Vänsterpartiets vänstra skinka. Med oss i kommunfullmäktige kommer de inte att i tysthet kunna svika sina väljare, glömma sina vallöften och anpassa sig till en så kallat ansvarsfull politik. Rösta gärna på Vänsterpartiet i riksdags- och regionvalen. Men välj Kommunistiska partiet i kommunalvalet i Göteborg, för en verklig vänsterpolitik som aldrig sviker.” avslutar kommunisterna sin debattartikel.

Huruvida Kommunistiska Partiet kommer göra en comeback i Göteborgspolitiken återstår att se. Det lokala opinionsläget för Vänsterpartiet är däremot strålande. I Göteborg har Vänsterpartiet gått om Socialdemokraterna. I den senaste lokala mätningen fick V 14,6 procent medan S fick 14,2.

Debattartikeln finner du här.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se