Kontakta oss

INRIKES

Korrupt SD-topp drar tillbaka kandidatur

Publicerat

den

INRIKES Sent under tisdagskvällen meddelade Sverigedemokraternas skolpolitiske talesperson, Stefan Jakobsson, att han hoppar av sin kandidatur till riksdagen. Därmed står Sverigedemokraterna utan talesperson i skolfrågor fem dagar innan valdagen.

På Facebook skriver Stefan Jakobsson att han inte begått några fel. Istället skyller han på teknisk dumhet. ”Jag har föreläst 120 ggr och träffat upp emot 200 sakkunniga under mandatperioden. Dra bort de resorna så är det mycket lite kvar. De fel som begåtts är pga min tekniska dumhet men jag skulle frågar och bett om hjälp tidigare” skrev han på Facebook tidigt under på tisdagskvällen. Några timmar senare kom ett pressmeddelande där Jakobsson avsade sig sin kandidatur till riksdagen.

Stefan Jakobsson hoppar däremot inte av i respekt gentemot skattebetalarna. Istället är det partiegoistiska skäl som ligger bakom. I pressmeddelandet skriver Stefan Jakobsson att hans kandidatur kan riskera att skada partiet.

”Trots detta upplever jag att anklagelserna och misstankarna mot mig tar upp utrymme som våra partiföreträdare behöver för att kommunicera vår politik. Detta riskerar att försvåra för partiet att genomföra valspurten som man planerat och kan försämra partiets chanser att vinna valet den 9 september. På grund av detta väljer jag att återkalla min kandidatur och är inte längre valbar till riksdagen”, står det i pressmeddelandet.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se