Kontakta oss

KULTUR

Konstnär försöker rädda miljontals skattepengar med hemmagjord staty

Publicerat

den

Foto: MarkRobla

KULTUR De brittiska myndigheterna har lagt flera hundratusen pund av skattebetalarnas pengar på en staty av Margaret Thatcher. En konstnär försöker nu rädda skattebetalarnas pengar med en billigare hemmagjord staty.

Brittiska myndigheter har spenderat runt 300 000 pund(3,4 miljoner kronor) på en bronsstaty av Margaret Thatcher som var landets premiärminister under åren 1979 till 1990. Statyn skulle ursprungligen placeras på på torget utanför parlamentet i London men det förslaget röstades ner.

Statyn kommer istället placeras i staden Grantham där Thatcher föddes. I samband med att statyn ska placeras planeras det en ceremoni som enligt kommunen beräknas kosta 109,490 pund (ungefär 1,2 miljoner kronor). Ceremonin har dock fått skjutas upp på grund av den pågående pandemin.

Konstnären MarkRobla tycker att det planerade jippot är alldeles för dyrt och har skapat en egen staty för att rädda skattebetalarnas pengar. Statyn tog runt 4 månader att skapa och kostade runt 100 pund. Den alternativa statyn har också för tillfället placeras på samma plats där politikerna velat placera den betydligt dyrare bronsstatyn.

Du kan se fler bilder av statyn här.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se