Kontakta oss

INRIKES

Korrupt kristdemokrat döms till fängelse efter miljonförskingring

Publicerat

den

INRIKES Korruptionen inom KD-Skaraborg var så omfattande att Kristdemokraterna på riksnivå tvingades gå in och lösa ut distriktets inkassokrav. Nu har en tidigare KD-politiker dömts till fängelse för miljonförskingring.

– Vi har fått vända oss till partiet på riksplanet för att lösa den akuta situationen vi hamnat i, så sa KD Skaraborgs distriktsordförande Annika Eclund när hon beskrev den ekonomiska situationen i distriktet för Sveriges radio.

Det var i oktober 2018 som partiet fattade misstankar om förskingring mot en av sina egna politiker. Personen ifråga polisanmäldes och lämnade sina politiska uppdrag. Totalt rörde sig om drygt två miljoner kronor som förskingrades till mannens privata konto. I polisförhör försvarade politikern sig med att han var utsatt för utpressning. I rättegången hävdade han däremot att han hade tänkt betala tillbaka pengarna så snart han fått tillgång till ett arv.

Skaraborgs tingsrätt dömer ex-politikern till två års fängelse för grov förskingring, han ska även betala tillbaka de drygt två miljoner kronorna. Det uppger bland annat SVT.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se