Kontakta oss

INRIKES

Kristdemokrat besökte häkte iklädd Hells Angelskläder

Publicerat

den

Foto: Wikicommons

GÄNGKRIMINALITETEN Advokaten och KD-politikern Ismo Salmi är känd som Hells Angels advokat. Under sitt arbete besökte han häktet i Huddinge iförd MC-gängets kläder. Hans klient har kopplingar till MC-gänget och misstänks för flera grova brott.

Ismo Salmi representerar Kristdemokraterna i kommunfullmäktige i Upplands Väsby. Han arbetar som advokat och brukar vanligtvis försvara medlemmar ur MC-gänget Hells Angels, som han beskrivit som en icke-kriminell fredlig herrklubb.

Salmi har en klient som sitter häktad i Huddinge för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Klienten har kopplingar till MC-gänget. Expressen rapporterar nu att Salmi hade försökt besöka sin klient i häktet men blev stoppad. Under besöket hade Salmi på sig MC-gängets supporterkläder där det bland annat stod ”SYL 81” och ”Support 81″. När Salmi blev stoppad i häktet påstod han sig inte ha någon aning om vad tröjan stod för. Tröjan var en gammal gåva han fått för flera år sedan påstod han.

Kammaråklagaren Carl Mellberg har krävt att Salmi ska fråntas uppdraget som offentlig försvarare för klienten som han besökte i häktet.

– Jag har gjort en framställan till Södertörns tingsrätt om entledigande med anledning av den här händelsen, säger Mellberg till Expressen.

Till Södertörns tingsrätt har Salmi svarat att han inte anser Hells Angels vara en kriminell organisation.

”Motorcykelorganisationen Hells Angels påstås från olika håll i massmedia vara en kriminell organisation. Det finns dock inga bevis för att organisationen i sig skulle syssla med kriminell verksamhet. Ett fåtal enskilda medlemmar i organisationen är dömda, stundom för grova brott. De allra flesta medlemmarna är dock ostraffade”, skriver Salmi till tingsrätten.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se