Kontakta oss

INRIKES

Fiasko för Ebba Buschs jultal: Råkade angripa KD-styre

Publicerat

den

Faksimil Facebook

INRIKES    KD-ledaren Ebba Busch tog upp gängkriminaliteten i Värnarmo när hon angrep Centerpartiet i sitt traditionella jultal, Vad Ebba Busch valde att utelämna är att Kristdemokraterna har styrt i Värnamo kommun med Centern sedan 30 år tillbaka. Samt att det är gängkriminella högerextremister som ligger bakom gängvåldet i kommunen.

Det var efter att Sveriges radio uppmärksammade de senaste årens gängvåld i småländska Värnamo som KD-ledaren Ebba Busch gick till frontalangrepp mot Centerpartiet på Facebooksida. Enligt Ebba Busch har Centerpartiet som styr i Värnamo kommun hanterat frågan om gängkriminaliteten dåligt och kallade den senaste tidens negativa utveckling för ”Värnamoliberalism”.

– På bara ett par år har denna småstad i det svenska hjärtlandet upplevt elva skjutningar och fem sprängdåd och endast ett av brotten har klarats upp, sa Ebba Busch.

KD har styrt kommunen i 30 år

Vad Ebba Busch inte berättade för tittarna är att Värnamo kommun styrs av både Centerpartiet och Kristdemokraterna. Faktum är att Kristdemokraterna har styrt i kommunen sedan minst 30 år. De senaste 18 åren har Kristdemokraterna styrt kommunen med Centerpartiet, Moderaterna och Liberalerna.

Högerextrema MC-kriminella bakom gängvåldet

En av de ledande gängkriminella i Värnamo är ingen mindre än Robin Natzén. Han är före detta förtroendevald politiker för Sverigedemokraterna i Gnosjö. Natzén är numera Sergeant of Arms, vapenansvarig för den lokala Bandidosklubben. För ungefär fyra år sedan etablerades Bandidos i Värnamotrakten när tidigare nazistledaren Jimmy Carlqvist från Blood & Honour startade en MC-klubb i Ljungby. Sedan Bandidos etablerade verksamhet i Värnamo har det skett flera skottlossningar. Antalet skottlossningar har blivit så pass många att Värnamo kommun låg på nionde plats över flest skottlossningar per capita 2018.

Innan högerextremisterna gick in i Bandidos och etablerade verksamhet i Värnamo hade det inte skett en enda skottlossning i kommunen på flera år.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se