Kontakta oss

INRIKES

Rabiata KD-fanatiker rosenrasande efter Ebba Busch Thors Pridestöd

Publicerat

den

INRIKES Att Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna tog ställning mot diskriminering och förföljelser var tillräckligt för att den kristna högern skulle rasa och bli vansinnig.

I ett videoklipp på nätet tar Ebba Busch Thor ställning för alla människors lika värde och ger sitt stöd till Prideveckan i Stockholm. Samtidigt sände hon och KD-ledningen ett stöduttalande där HBT-personers vardag belystes. ”Fortfarande är det många människor som utsätts för trakasserier och diskriminering för att man är en HBT-person. Därför är Pride en viktig manifestation för allas lika värde. Men det här är större än Pride, därför att stå upp för allas lika värde måste vi göra alla dagar. Det är vårt ansvar som medmänniskor.”

Uttalandet räckte för att KD-anhängare skulle bli rabiata. På kort tid fick KD-ledaren och Kristdemokraternas Facebooksidor ta emot mängder med arga kommentarer från sina egna sympatisörer. I kommentarsfälten påstås det att Pride är ett vänsterjippo och att det är oförenligt att vara kristen och stötta alla människors lika värde.

Samtidigt som stora delar den kristna högern är kränkt över stödet till Pride uttrycker fler och fler kristdemokrater stöd för Ebba Busch Thors uttalande. Splittringen inom Kristdemokraterna och KDU är med andra ord total. Här nedan följer ett axplock från de negativa kommentarerna.

 

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se