Kontakta oss

INRIKES

Kulturhus stänger dörren för turkiska fascister

Publicerat

den

INRIKES Nästa vecka skulle den turkiska fascistorganisationen, Grå Vargarna, hålla ett islamistmöte på kulturhuset Subtopia söder om Stockholm. Men efter att kulturhuset blivit uppmärksammade om vilka Grå Vargarna är väljer Subtopia att stänga dörren för fascisterna.

Nästa söndag, den 8 april hade fascistiska Grå Vargarna manat till möte i Stockholmsförorten Norsborg. Via event på nätet framgick det att mötet skulle hållas på kulturhuset Subtopia. Efter att Subtopia fått reda på att de hyrt ut sina lokaler till en av världens värsta fascistiska organisationer, valde Subtopia att bryta kontraktet och stänger dörren för Grå Vargarna.

– Det är ett praktmisstag. Dom kommer inte få hyra av oss, säger Paulina Sokolow, pressansvarig på Subtopia.

Kommer ni skärpa era rutiner hädanefter?

– Ja. Absolut, säger Paulina Sokolow allvarsamt och tillägger.

– Egentligen borde vi ha reagerat men det finns en kunskapsmässig eftersläpning och det är inte okej. För oss på Subtopia, som bor där ute, borde vara Sveriges främsta experter. Vi borde ha reagerat på det här, men dom kommer inte att få hyra av oss.

Enligt Subtopia är man glada över att människor har hört av sig och tipsat dem om den turkiska fascistorganisationen. Speciellt med tanke på att det var en hel vecka kvar tills fascisterna skulle hålla sitt islamistmöte.

– Vi är jätteglada över att människor har hört av sig till oss och att det är en hel vecka kvar, säger Paulina Sokolow till Aktuellt Fokus.


Kim Fredriksson

kim.fredriksson@aktuelltfokus.se