Kontakta oss

INRIKES

Turkiska hotet mot Sverige: ”Lek inte med elden”

Publicerat

den

INRIKES Erdogans svenska sympatisörer hotar Sverige. I ett öppet meddelande hotar den svenska grenen av det turkiska regeringspartiet, AKP, Sverige och svenskarna. Bland annat ställer de frågan om svenskarna är beredda att ta konsekvenserna av att leka med elden.

Bakgrunden till det turkiska hotet ligger i Turkiets pågående invasion i Syrien. I ett meddelande har AKP bifogat flera bilder som sägs föreställa en mängd svenska pansargevär, med största sannolikhet kvarlämnade av kurdiska YPG-styrkor som retirerat efter den turkisk/jihadistiska invasionen av Afrin. Alternativt beslagtagna i räder mot Kurdistans Arbetarparti i de kurdiska områdena som ockuperas av Turkiet. ”Vi varnade förut och varnar än en gång. Lek inte med elden, förr eller senare kommer man bränna sig.” skriver AKP Sverige som går under benämningen, ”Ak Parti isveç Birliği – Ak Parti İsveç”, på Facebook.

Enligt Turkiet är YPG en terroristorganisation, vilket omvärlden och Turkiets Nato-kollegor inte håller med om. Under kriget mot Islamska Staten i Syrien beordrade den turkiska AKP-regimen betydligt fler flyganfall mot YPG:s anti-IS styrkor än vad de gjorde mot Islamska Staten.

Av allt att döma är de publicerade bilderna inte tagna i direkt närtid utan handlar mest om riktad turkisk propaganda mot Sverige och svenska staten. Det som gör fallet mer allvarligt är antalet våldsamma händelser som har varit kopplade till turkiska högerextremister i Sverige. Bland annat har turkiska högerextremister misstänkts för att ha skjutit mot kurdiska demonstranter i Stockholm, bombat en kurdisk föreningslokal och attackerat protester mot Turkiets behandling av nationella minoriteter.

Uppdatering: Efter Aktuellt Fokus uppmärksammade hotet har AKPs svenska gren plockat bort sin Facebooksida. Hotet blev givetvis skärmdumpat så allmänheten kan få se det i sin helhet.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se

Psst…hjälp oss hålla koll – ge en gåva!