Kontakta oss

INRIKES

Livstids fängelse för Soldiers of Odin-medlemmen Martin Jonsson – Fälldes för brutalt kvinnomord

Publicerat

den

martinjonsson INRIKES|Idag fick Martin Jonsson som brutalt slog ihjäl sin tidigare flickvän i hennes lägenhet sin dom. Han döms till livstids fängelse.

Dådet skedde natten mot den 4 juni i den 41-åriga kvinnans lägenhet i Bromma. Jonsson överföll henne med ett stort antal slag och sparkar riktade nästan enbart mot huvudet och halsen.

 

Den 9 juni avslöjade Aktuellt Fokus att den nu dömda mördaren Martin Jonsson är medlem i det högernationalistiska nätverket Soldiers of Odin. Förutom det högernationalistiska nätverket är Martin Jonsson även känd som fotbollshuligan och har blivit kontrollerad av polisen vid en rad tillfällen i samband med matcher kring Djurgårdens IF. Enligt uppgifter till Aktuellt Fokus är Martin Jonsson även med i Djurgårdens ökända huliganfirma, Djurgårdens Fina Grabbar.

 

Svartsjuka utlösande faktor till kvinnovåldet
Enligt åklagaren visade 33-åringen särskild hänsynslöshet och utnyttjade att kvinnan var skyddslös. Han anses ha haft så kallat likgiltighetsuppsåt, det vill säga att han var likgiltig inför om kvinnan skulle överleva eller inte, vid brottet. Mannen har erkänt synnerligen grov misshandel och vållande till annans död. Enligt en rättspsykiatrisk undersökning led han inte av någon allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för dödsmisshandeln.

Döms till livstids fängelse
33-årige Martin Jonsson som misshandlade sin flickvän till döds i Bromma döms till livstid vid Solna tingsrätt. Han döms på flera åtalspunkter, däribland mord, misshandel och narkotikabrott.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se