Kontakta oss

INRIKES

Högernationell kvinnomördare anmäler Kriminalvården – får inte träffa kvinnor

Publicerat

den

INRIKESSoldiers of Odin medlemmen Martin Jonsson, 33, slog ihjäl Lotta Rudholm. Nu JO-anmäler den dömde kvinnomördaren Kriminalvården. För att han ”nekas besök av kvinnliga bekanta”.

Martin Jonsson, 33, misshandlade 41-åriga Lotta Rudholm till döds i hennes egen bostad i Bromma i Stockholm. Enligt åklagaren tog han en paus i den brutala misshandeln som slutade först när det var för sent att rädda hennes liv. Då ringde han 112.

Martin Jonsson dömdes till 18 år för mordet på Lotta. Nu anmäler den 33-årige kvinnomördaren Kriminalvården till Justitieombudsmannen. I en handskriven anmälan anger han som skäl att han nekas besökstillstånd för ”kvinnliga bekanta”. Martin Jonsson kallar det för ett ”psykiskt övergrepp” mot honom.
”För man lär sig inget av att inte får träffa eller samtala med kvinnor för en period av 12 år (min strafftid)” skriver han i JO-anmälan. 33-åringen avslutar anmälan med att han hoppas på en snabb handläggning av ärendet för sin ”psykiska hälsa”.

Aktuellt Fokus avslöjade i juni 2016 att den misstänkte kvinnomördaren Martin Jonsson är medlem i det högernationalistiska nätverket Soldiers of Odin. Förutom det högernationalistiska nätverket är Martin Jonsson även känd som fotbollshuligan och har blivit kontrollerad av polisen vid en rad tillfällen i samband med matcher kring Djurgårdens IF.

Rickard Karlsson
rickard.karlsson@aktuelltfokus.se