Kontakta oss

INRIKES

Lånar ut sommarhuset så fattiga ensamstående kan få en semester

Publicerat

den

GÖTEBORG| Det enda kravet för att låna sommarhuset gratis är att man tar hand om trädgården och pysslar om huset medans man är där. I övrigt vill ägarna inte ha något betalt. De vill hellre att ge fattiga familjer en chans till en semester. ”Det finns garanterat plats för 4-6 personer.” skriver Mikael i annonsen.

Med en trädgård som angränsar till ett naturreservat och ett enkelt lantliv med nära till sjöar och vandringsleder vill Mikael locka någon ensamstående med barn att låna huset. Den enda kostnaden man behöver tänka på är elkostnaden. En inte alltför dyr utgift under sommaren.

I annonsen framgår det snabbt att det är kapitalismens negativa konsekvenser som ligger till grund för den fina gesten. Bland annat skriver Mikael att de gör det för de ensamstående som inte har tillräckligt bra ekonomi för att komma bort på ett annat sätt. Sommarhuset ligger i det natursköna Billdal precis i närheten av havet med vackra klippor som är som perfekta att dyka från under sommaren. På drygt 15-20 minuter kan man ta sig kollektivt till Göteborgs centralstation.

Läs annonstexten nedan
Vi har ett underbart sommarhus på totalt 40kvm som vi skulle vilja låna ut till ensamstående med barn som inte har ekonomi för att ge sig iväg på annat sätt för semester. Det är ett enkelt hus med sommarvatten, utedusch och med utetoa/separett. Det finns en storstuga, en underbar punchveranda och ett mysigt sovloft. Kök och matplats finns också. Det finns garanterat plats för 4-6 personer.

Villkoret för att just du får låna det, är att du har ”gröna fingrar” och ett genuint intresse för att sköta trädgård, att pyssla och sköta om ett litet sommarhus. Detta är liksom det enda villkoret. Det finns en del att göra med huset som vi gärna ser ombesörjes.

Om vi ser att det fungerar, ja då får du gärna ha det under hela sommaren och in på hösten. Vi är självklart öppna för att du kan ha det under längre tid om vi känner förtroende för dig. Vi kräver inga större pengar för detta, bara ditt intresse och din omsorg för huset och trädgården. Det som tillkommer är kostnad för elen och att du ser till att bekosta skötseln av huset och trädgård. Elen brukar hamna på ca 1500 kr för helåret.

Du/ni måste älska hästar då det finns många i området.
Naturreservatet Sandsjöbacka ligger angränsande till trädgården och på några stegs avstånd öppnar sig fantastiska vandringsleder i ekskogar. Tomten och omgivningarna är fantastisk.

Närheten till havet är också helt underbart och efter en liten cykeltur är ni vid snipen med badstrand och klippor.
Sommarhuset ligger i Billdal postort och det är nära till Göteborg. God kommunikation finns, med Blå Express tar det ca 10-15 min från Centraldstationen till Snipen. Om ni beställer busstaxi därifrån (kostar inget extra) ja då är ni framme vid huset på ett par minuter.

Vi vill att du skickar in en personbeskrivning och en motivering till varför just du behöver komma ut på landet med ditt/dina barn.

Lycka till Vi vet att vi nu kommer få mängder med ansökningar, men så länge som denna annons ligger uppe, ja då finns det fortfarande möjligheter för dig och ditt/dina barn

Blocket: http://m.blocket.se/goteborg/Vill_ni_lana_vart_sommarhus__67446625.htm

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se