Kontakta oss

INRIKES

Socialister startar insamling för bombdrabbade linköpingsbor

Publicerat

den

INRIKES Bombdådet lämnade hundratals linköpingsbor utan tillgång till sina hem och personliga ägodelar. Nu har lokala socialister dragit igång en insamling för att hjälpa de drabbade.

Fredagen den 7 juli sprängdes en bomb i centrala Linköping, och förödelsen spred sig över ett helt kvarter. Händelsen lämnade staden i chock, de som bor i de drabbade fastigheterna har evakuerats utan möjlighet att hämta livsnödvändiga ägodelar.

De boende i det värst drabbade huset har fått sagt till sig att skadorna är så omfattande att huset måste rivas och att de aldrig kommer kunna flytta hem igen. SVT har även rapporterat om en handikappad kvinna som blev erbjuden en undermålig studentlägenhet av det kommunala bostadsbolaget, något som hon omöjligen kunde bo i.

En ljus aspekt av det hela är att linköpingsborna nu har gått ihop för att stötta de drabbade. En lokal förening av socialister har bildat kampanjen Solidaritet med Linköping, och dragit igång en insamling som ämnar att hjälpa de drabbade som tvingats fly sina bostäder.

– Efter diverse försäkringar är utbetalda och garantier är uppfyllda så kommer det fortfarande att finnas hålrum att fylla, så här är det viktigt att samhället går ihop och gör en insats. För oss socialister är det givet att ställa upp med organiserat stöd när civilsamhället drabbas av de kriminella gängens sinneslösa krig. Jag vill uppmana alla som kan att donera till den här insamlingen, även om det bara är en liten summa, säger Emil Tholander, en av initiativtagarna.

Länk till insamlingen: https://www.gofundme.com/7p542w

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se