INRIKES

Landshövding har låtit skattebetalarna betala hans lyxliv

ÖVERKLASSEN| Landshövdingen i Kalmar, Stefan Carlsson har låtit skattebetalarna betala hans privata utgifter som hotellnotor, alkohol, privata taxiresor och restaurangbesök vid 25 tillfällen under förra året.

Stefan har tidigare arbetat som regiondirektör inom Region Skåne och Landstingsdirektör i Jämtlands län. Sedan arbetade han som VD för Apoteket mellan 1999-2010 innan han fick uppdraget som landshövding. Brist på pengar lär Stefan inte ha.

Stefan Carlsson har låtit skattebetalarna betala hotellnotor, alkohol, privata taxiresor och restaurangbesök. Det har landshövdingen i Kalmar, Stefan Carlsson, betalat med skattebetalarnas pengar – flera gånger, avslöjar P4 Kalmar. Minst 25 gånger under förra året har han ”lånat” pengar av skattebetalarna till privata utgifter – trots att det är emot reglerna. Kortet har använts i samband med att saker har tagits ur minibaren eller att han ätit en egen lunch, då har det kommit på samma kvitto vilket Stefan Carlsson betalat med sitt tjänstekort. Totalt handlar det om ungefär 14 000 kronor som Stefan Carlsson betalat med sitt tjänstekort, vilket sedan i efterhand har dragits från hans lön.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

redaktionen@aktuelltfokus.se

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Integritet

Aktuellt Fokus sparar cookies på webbplatsen i syfte att förbättra prestanda och användarupplevelser. Ingen data som samlas in kan identifiera privatpersoner.

Copyright © 2020-2021 - Aktuellt Fokus

till toppen av sidan