Kontakta oss

INRIKES

Landshövding har låtit skattebetalarna betala hans lyxliv

Publicerat

den

ÖVERKLASSEN| Landshövdingen i Kalmar, Stefan Carlsson har låtit skattebetalarna betala hans privata utgifter som hotellnotor, alkohol, privata taxiresor och restaurangbesök vid 25 tillfällen under förra året.

Stefan har tidigare arbetat som regiondirektör inom Region Skåne och Landstingsdirektör i Jämtlands län. Sedan arbetade han som VD för Apoteket mellan 1999-2010 innan han fick uppdraget som landshövding. Brist på pengar lär Stefan inte ha.

Stefan Carlsson har låtit skattebetalarna betala hotellnotor, alkohol, privata taxiresor och restaurangbesök. Det har landshövdingen i Kalmar, Stefan Carlsson, betalat med skattebetalarnas pengar – flera gånger, avslöjar P4 Kalmar. Minst 25 gånger under förra året har han ”lånat” pengar av skattebetalarna till privata utgifter – trots att det är emot reglerna. Kortet har använts i samband med att saker har tagits ur minibaren eller att han ätit en egen lunch, då har det kommit på samma kvitto vilket Stefan Carlsson betalat med sitt tjänstekort. Totalt handlar det om ungefär 14 000 kronor som Stefan Carlsson betalat med sitt tjänstekort, vilket sedan i efterhand har dragits från hans lön.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se