Kontakta oss

INRIKES

Ledningen roffade åt sig 800 miljoner – ansöker om rekonstruktion

Publicerat

den

stampen
HÖGERMEDIA| Mediejätten Stampen klarar inte längre av att hantera koncernen och har ansökt om rekonstruktion. För ett år sedan kunde Uppdrag Granskning avslöja att koncernledningen har plockat 800 miljoner kronor under en åttaårsperiod.

Den trassliga ekonomin riskerar att försätta hela koncernen i konkurs vilket har lett till att Stampen ansökte om rekonstruktion hos tingsrätten tidigare idag.

Åtgärden innebär att ledningen inte längre kan hantera koncernen och att rekonstruktionen ska sanera koncernens ekonomi som har ådragit sig enorma skulder genom åren.

Samtidigt som ekonomin har stagnerat har koncernledningen plockat ut över 800 miljoner kronor de senaste åtta åren. Vilket avslöjades av Uppdrag Granskning för drygt ett år sedan.

Ansökan hos tingsrätten gäller hela medieverksamheten från tryckeriverksamheten V-TAB till distributionsverksamheten samt Modern Women Media och moderbolaget Stampen AB.

I koncernen ingår bland annat Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Länstidningen Södertälje, Nerikes Allehanda, Norrtelje Tidning, TTELA och Vestmanlands Läns Tidning samt en rad andra lokala medier.

Stampen är den koncern som har sagt upp flest journalister i Sverige de senaste tio åren. Flera tidningsredaktioner har fått kraftigt nedbantade personalstyrkor de senaste åren. Dessutom har koncernen bedrivit medveten lönedumpning på frilansjournalister.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se