Kontakta oss

INRIKES

Fria Tiders genusperspektiv möter kritik – Anklagas för kulturmarxism

Publicerat

den

ftgenus

HÖGERMEDIA| Den högerradikala nyhetssajten Fria Tider får kritik av sina egna läsare på Internet. Anledningen är för att Fria Tider beskrev en våldtagen transsexuell kvinna som en kvinna.

I nyheten om våldtäkten gör Fria Tider en stor poäng av gärningsmannens härkomst från Tunisien och att offret enligt uppgift var etniskt svensk. Fria Tider skriver även att offret ifråga var en transsexuell ”shemale” som identifierar sig själv som en kvinna. I resten av texten benämner sajten offret som en kvinna.

Fria Tiders ordval har väckt kritik hos de egna läsarna. På forumet Flashback skriver en läsare att han är besviken på Fria Tider och att han stör sig på nyheten ifråga då Fria Tider borde ha beskrivit våldtäktsoffret som en man istället. Enligt den kritiska läsaren riskerar Fria Tiders genusperspektiv öppna upp dörrarna för kulturmarxism.

”Kön är en medfödd egenskap och man blir inte till det andra könet bara för att man försöker fysiskt maskera sig på ett sätt som gör att omgivningen ska tro detta. Detta trots att kulturmarxismen vill få oss att tro annorlunda.

Hoppas att detta bara var frågan om en klantig skribent och inte representerar någon sorts acceptans av önsketänkande HBTQ tramsteorier från FTs sida.” skriver signaturen Skoll.

Liknande kritik kan man även finna på sociala medier. Huruvida Fria Tider kommer fortsätta att skriva utifrån ett genusperspektiv är för närvarande okänt.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se