Kontakta oss

INRIKES

Leila Bagge vill att unga ska jobba gratis

Publicerat

den

INRIKES Leila Bagge tycker att det är dåligt att unga människor vill ha betalt för att jobba. I en ny intervju berättar den kända låtskrivaren och sångaren om sin syn på unga löntagare.

Att ta betalt för utfört arbete är en självklarhet för de allra flesta. Hyran, matkostnader och andra räkningar försvinner inte av sig själv. Trots det tycker Leila Bagge att unga människor borde jobba gratis åt storföretagen i mediabranschen. Det säger hon i en färsk intervju i tidningen Aftonbladet. Enligt Bagge är det rimligt att andra jobbar gratis eftersom hon själv var dum nog att be om det när hon började på Rix morronzoo.

– Man vill ta betalt från första stund. Så många gånger som jag har arbetat gratis för att bevisa mig. Första gången jag sände på ”Rix morronzoo”, hela den sommaren jobbade jag gratis för att jag sa att jag vill in här, jag vill göra radio. Sen fick jag betalt, men jag sa att jag kan göra det gratis. Så pass självsäker är jag när jag väl säger det: ”Jag kommer leverera och jag vet att du kommer anställa mig efter att jag är klar”. Men man måste också vara beredd att gambla, man måste vara beredd på att få ett nej. Nu känns det som att många är ute efter att ta the easy way, en genväg. Nån kanske lyckas så, men de flesta gör det inte. Du måste arbeta hårt för att lyckas, säger Leila Bagge till Aftonbladet.

Nordic Entertainment Group AB som äger Rix morronzoo går med vinst på drygt 20-25 miljoner per år.

Stöd röd media – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons