Kontakta oss

INRIKES

KD Salems ordförande uteslöts från Sverigedemokraterna

Publicerat

den

INRIKES    Attackerar sexualundervisningen i skolan – uteslöts från Sverigedemokraterna idag är hon ordförande för Kristdemokraterna i Salem.

I Salem kommuns informationsblad går Kristdemokraterna till hårt angrepp mot sexualundervisningen i kommunens skolor. Enligt den lokala KD-avdelningen bidrar sexualundervisning till ”könsförvirring” bland eleverna. I informationsbladet skriver KD att ”barn även i fortsättningen ska växa upp som flickor och pojkar och fostras av mammor och pappor till kvinnor och män. Detta är naturens och skapelsens ordning.”.

Kristdemokraterna i Salem har fått massiv kritik på sociala medier. Efter kritiken har Kristdemokraternas Stockholmsdistrikt tagit avstånd från uttalandena. I ett mejl till SVT skriver Kristdemokraterna att Camilla Brodin, partidistriktsordförande KD i Stockholms län, inte delar åsikterna i texten och att texten informationsbladet skulle vara personliga åsikter. I mailet skriver Kristdemokraterna även: ”Det är såklart inte acceptabelt, vilket tydligt har påtalats till lokalavdelningen i Salem”.

Till SVT påstår Kristdemokraternas ordförande i Salem, Pernilla Schubert, att Kristdemokraterna Salem egentligen ville lyfta att sexualundervisningen är viktig men att formuleringarna blev olämpliga. Pernilla Schubert har tidigare varit aktiv i Sverigedemokraterna. 2018 uteslöts hon och hennes make från Sverigedemokraterna. Enligt uppgifter till Aktuellt Fokus blev de bägge uteslutna för att dom var för radikala för SD.

”Vi är helt öppna med att samarbeta med alla partier som bryr sig om samhällsutvecklingen som till exempel Moderaterna, Medborgerlig Samling , Alternativ För Sverige (AFS) etc.”, skrev Pernilla Schubert efter uteslutningen.

Stöd röd media – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se