Kontakta oss

INRIKES

Lexbase ägare åtalas för sexbrott mot barn

Publicerat

den

Faksimil Lexbase

INRIKES    Männen bakom den kontroversiella sajten Lexbase har tjänat miljontals kronor på att hänga ut domar och åtal. Nu har en av ägarna för sajten blivit åtalad för köp av sexuell handling av barn.

Lexbase-ägaren misstänks för att ha köpt sex av en minderårig flicka vid minst två tillfällen. Det ena tillfället ska ha begåtts på Östermalm eller Gärdet i Stockholm och det andra ska ha begåtts på en adress i Lidingö. I åklagarens bevisning finns bland annat kontoutdrag, loggar från chatappen KIK och bilder från Lexbase-ägarens mobiltelefon. Det rapporterar Säkerhetsbloggen som har publicerat åtalet i sexbrottshärvan.

”NN har förmått målsäganden, som då var 17 år, att mot ersättning företa och tåla sexuella handlingar i form av samlag. Han har därigenom skaffat sig en tillfällig sexuell förbindelse mot ersättning. Det hände den 21 juli 2019 på Gärdet eller Östermalm, Stockholms stad. NN var i vart fall oaktsam beträffande omständigheten att målsäganden var under 18 år vid gärningen.

NN har förmått målsäganden, som då var 17 år, att mot ersättning företa och tåla sexuella handlingar i form av samlag. Han har därigenom skaffat sig en tillfällig sexuell förbindelse mot ersättning. Det hände den 29 juli 2019 på Friggavägen, Lidingö stad”, står det i stämningsansökan.

LexBase-ägaren är en av flera rika överklasspersoner som har åtalats i den aktuella sexbrottshärvan. Flera personer som arbetar med Lexbase är dömda för en rad olika brott. Ingen av de dömda medarbetarnas domar finns publicerade på sajten.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se