Kontakta oss

INRIKES

Tidigare MP-profil jämför älgjakt med gängskjutningar

Publicerat

den

Foto: Jan Ainali

INRIKES    Tidigare MP-profilen och ledarskribenten Lennart Fernström jämför älgjakten med de gängkriminellas skjutningar. Enligt Fernström är älgjakten Sveriges mest omfattande gängskjutning.

Under perioden september 2019 till augusti 2020 har Sverige drabbats av 348 skottlossningar, 141 sprängningar och 43 mord som kan kopplas till gängkriminalitet. Människor i Sveriges fattiga områden är desperata över åtgärder. Ungefär samtidigt som människor kräver kraftfulla åtgärder mot gängvåldet går den MP-kopplade tidningen Syre ut och relativiserar gängvåldet genom att jämföra det med den svenska älgjakten. I en nypublicerad ledartext drar ledarskribenten och före detta MP-politikern Lennart Fernström likhetstecken mellan älgjakten och de gängkriminellas skjutningar.

”Rubriker om dödsskjutningar högst upp på tidningarnas webblöp har på senare tid snarare blivit regel än undantag. När Sveriges största gäng drar ut för nöjesskjutning är rubrikerna dock inte lika stora och de kritiska artiklarna saknas nästan helt.”, skriver Lennart Fernström.

I ledaren går Fernström även så långt att han kallar älgjakten för Sveriges mest organiserade gängskjutning. Fernström går även emot Naturvårdsverket som konstaterar att älgjakt och annan jakt på klövvilt hjälper till att förhindra skador för skogs- och jordbruket samt i trafiken.

”Älgjakt är inte naturvård, det är Sveriges mest omfattande organiserade gängskjutning.”, skriver Lennart Fernström.

Under 1980-talet och början av 1990-talet var Lennart Fernström aktiv i Miljöpartiet. Sedan fem år tillbaka driver han mediehuset Grönt som ger ut tidningen Syre, en tidning som han är ansvarig utgivare för.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se