Kontakta oss

INRIKES

Liberala högerprofilen: ”snart måste etablissemanget nog börja inse att AFA hade en poäng”

Publicerat

den

HÖGERN Högerjournalisten och författaren Isobel Hadley-Kamptz, känd från bland annat ”På spåret”, hyllar det militanta nätverket Antifascistisk Aktion, AFA. I flera Twitterinlägg utvecklar hon sig och förklarar varför hon anser att det militanta  nätverket har rätt och hade behövts mot NMR i Almedalen.

Isobel Hadley-Kamptz tillhör knappast typen som normalt sätt brukar hylla militanta antifascister. Hon är nämligen öppet borgerlig och har varit högerdebattör sedan flera år. Dessutom är hon en öppen profil på liberala Expressen. Nu efter den nazistiska våldsvågen i Almedalen börjar även delar ur högern vakna till liv. Nu skriver Hadley-Kamptz rakt ut att AFA har en poäng med sitt våldsamma sätt att slå tillbaka nazister. Med anledning av att polismyndighetens låtit bli att agera mot nazisterna anser Hadley-Kamptz att det inte räcker att lita på polisen.

”man kan tycka vad man vill om AFAs ideologi (jag gillar den t ex inte) men de förstod att man måste skydda sig själv mot fascisterna. Det räcker inte att förlita sig på polisen. Tyvärr.” skriver den högervridna journalisten.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se