Kontakta oss

INRIKES

Liberalerna garanterar inget stöd till Ulf Kristersson

Publicerat

den

INRIKES Moderaternas partiledare lovade att ha ett regeringsförslag färdigt på fredag. Dagen före meddelar Liberalerna att de fortfarande inte lovar stödja någon ny regering.

I onsdags talade Ulf Kristersson med riksdagens talman om regeringsbildandet. Kristersson bad om två mer dagar för att presentera ett regeringsförslag på fredagen som sedan kan röstas igenom på måndagen nästa vecka.

Liberalernas partiledare Johan Pehrson är inte helt nöjd med förhandlingarna och kan inte lova att stödja någon ny regering. I det blåbruna blocket är det Liberalerna och Sverigedemokraterna som står långtifrån varandra. En läckt bild från diskussionerna visar att Liberalerna inte har bråttom med någon ny regeringsbildning utan kan vänta en lång tid för att få igenom sina krav. Sverigedemokraterna har sedan tidigare meddelat samma sak.

För Kristersson är det mest brådskande då han redan missat sin första deadline att bilda regering. Ett av Moderaternas vallöfte var att lösa energikrisen med ekonomiskt stöd före 1 november. Vallöftet ser ut att brytas då det enbart är 17 dagar kvar och Kristersson har fortfarande inte bildat någon regering.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se