Kontakta oss

INRIKES

SD-profilen Rebecka Fallenkvist om Anne Frank: Omoralisk

Publicerat

den

Rebecka Fallenkvist

INRIKES SD-profilen Rebecka Fallenkvist hånar Anne Frank på sociala medier. Beskriver bland annat den mördade judiska flickan som omoralisk.

Anne Frank blev känd över hela världen för sin dagbok som skrevs under den skildrar hennes upplevelser under Tysklands ockupation av Nederländerna under andra världskriget. Hon föddes den 12 juni 1929 i tyska Frankfurt och mördades i det nationalistiska koncentrationslägret Bergen-Belsen 1945.

På Instagram har SD-profilen Rebecka Fallenkvist berättat för sina följare att hon har börjat läsa Anne Franks dagbok. När hon berättar om sitt intryck av den judiska flickan beskriver hon Anne Frank som en omoralisk/lösaktig person. ”50 sidor in och hittills har Anne Frank endast slagit mig som sedellös. Kåtheten själv.”, skriver Rebecka Fallenkvist på Instagram.

Fallenkvist på Instagram

”Otroligt vidrigt”

Fallenkvists uttalande har väckt hårda reaktioner på sociala medier, några som har reagerat starkt är Judiska Ungdomsförbundet i Sverige, som kallar hennes utspel för ”otroligt vidrigt och smaklöst”.

”Rebecka Fallenkvist fortsätter att överträffa sig själv. Du läser om Anne Frank, ett barn som mördades i Förintelsen pga att hon var judinna, och kopplar sedan hennes berättelse till sex. Detta är så otroligt vidrigt och smaklöst.”, skriver ungdomsförbundet på Twitter.

Rebecka Fallenkvist är tidigare ekonomiskpolitisk talesperson för Sverigedemokraternas ungdomsförbund. På senare år har hon blivit mer känd som programledare och demagog på den så kallade ”nyhetskanalen” Riks som drivs av Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning.

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se