Kontakta oss

INRIKES

Liberala Ungdomsförbundet vill stoppa Kristersson

Publicerat

den

INRIKES Liberalernas Ungdomsförbud accepterar inte Tidöavtalet och kräver att partiet inte röstar fram Kristersson regering. Tillsammans med andra kritiska liberala riksdagsledamöter har de möjlighet att stoppa Kristersson från makten.

I en debattartikel meddelar ungdomsförbundet LUF att Tidöavtalet är för auktoritärt för ett parti som Liberalerna att acceptera. Debattartikeln är undertecknad av majoriteten av LUFs styrelse. Enligt LUF är flera av punkterna i Tidöavtalet sådana punkter som partiet röstade emot på sitt landsmöte.

För att stoppa Moderaternas partiledare Ulf Kristersson från att bli statsminister krävs det enbart att två från det blåbruna blocket röstar emot honom. Ungdomsförbundet har enbart en representant i riksdagen, ordföranden Romina Pourmokhtari. Pourmokhtari har inte undertecknat debattartikeln men har sedan tidigare lovat att rösta emot varje regering som inkluderar stöd från Sverigedemokraterna.

Utöver ungdomsförbundet finns det flera partiveteraner som är starkt kritiska till avtalet. Majoriteten av kritikerna sitter utanför riksdagen men flera riksdagsledamöter som bland annat Anna Starbrink och Lina Nordquist är starkt kritiska till Tidöavtalet. De har meddelat att de kommer rösta emot flera punkter från avtalet vilket innebär att Kristersson inte skulle klara av att få igenom sin politik i riksdagen.

Partiledaren Johan Pehrson lovar att Liberalerna kommer släppa fram Kristersson regering men samtidigt kan han inte stoppa någon liberal riksdagsledamot från att stoppa Kristersson.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se