Kontakta oss

EKONOMI

Liberalerna likställer välfärdssatsningar med kommunismen

Publicerat

den

Faksimil Twitter

INRIKES   I förrgår gick Liberalerna ut med att partiet vill sänka intäkterna till välfärden med 30 miljarder kronor.  Idag publicerade Liberalerna en propagandavideo där människor som vill se mer pengar till välfärden stämplas som kommunister.

Det är i Liberalernas nya propagandavideo som Liberalernas ekonomiskpolitiske talesperson Mats Persson kommuniststämplar människor som är emot Liberalernas skatteförslag på miljarder mindre till välfärden. ”Det finns de som hävdar att skattesänkningar hotar välfärden”, säger Mats Persson samtdiigt som en bild på den kommunistiska symbolen hammaren och skäran ploppar upp i rutan. Tyvärr slutar det inte där. I videon ljuger Mats Persson även om att Liberalernas miljardsatsningar på Rut- och Rot-bidrag skulle leda till fler vita jobb.

Så sent som i början av februari i år släppte Myndigheten för tillväxtanalys en ny.rapport som slog fast att Rut och Rot-bidragen knappt har skapat några nya jobb överhuvudtaget. Enligt myndigheten har de få jobbtillfällena kostat skattebetalarna betydligt mer än vad det har smakat. Inom Rut-sektorn har varje enskilt jobb kostat skattebetalarna mellan 1,5 -2 miljoner kronor och i Rot-sektorn är motsvarande siffra uppe på drygt sju miljoner kronor per jobb. Sedan Liberalerna införde Rut- och Rot-systemet 2009 har tjänsterna kostat skattebetalarna drygt 170 miljarder kronor. Det vill säga 170 miljarder kronor som kunde ha gått till skola, vård och omsorg men som istället har gynnat människor som redan har det gott ställt.

Se Liberalernas propagandavideo nedan.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se