Kontakta oss

INRIKES

Toppliberalen förlöjligar tusentals oroliga hyresgäster i Landskrona

Publicerat

den

LANDSKRONA| Tusentals berörda hyresgäster är oroliga när politikernas massutförsäljning av allmännyttan kan resultera i hyreshöjningar och renovräkningar. Då svarar Liberalernas partistyrelseledamot med att förlöjliga hyresgästerna genom att citera seriefiguren Bamse.

Tusentals hyresgäster berörs när den styrande fyrklövern säljer ut över 1200 lägenheter till det privata storbolaget Stena Fastigheter. Försäljningen som har föregått med lögner och mörkningar från ansvariga politiker riskerar att innebära hyreshöjningar och renovräkningar. Oron inför de påtvingade marknadsanpassningarna har besvarats med tystnad från de flesta ansvariga politiker i kommunen.

Någon som däremot inte har varit tyst i frågan är kommunstyrelsens ordförande, liberaltoppen Torkild Strandberg. När Strandberg kommenterar de berörda hyresgästernas oro förlöjligar han dem genom att tala till hyresgästerna som om de vore barn. Enligt kommunalrådet finns det inget skäl till oro och liknar därefter det privata storbolaget vid seriefiguren Bamse:
– Han säger ”är man väldigt stark måste man också vara väldigt snäll”. Det passar väl in i den utveckling vi vill se, sade Torkild Strandberg till Helsingborgs Dagblad.

Torkild Strandberg har varit ansvarig för utvecklingen i Landskrona sedan 2007 och är före detta riksdagsledamot. Sedan valet 2014 styr han Landskrona tillsammans med Sverigedemokraterna, Miljöpartiet och Moderaterna. Samtliga fyra partier har varit pådrivande i den nedtystade massutförsäljningen.

Strandbergs uttalande väcker stark kritik från hyresgästerna

Aktuellt Fokus har besökt Pilängen i norra Landskrona för att fråga hyresgästerna vad de anser om Torkild Strandbergs Bamsecitat som svar på deras oro. Flera av hyresgästerna vi talar med är kritiska.

– Är han seriös? Skämtar du? Sa han verkligen så? undrar Muhammad samtidigt som han tar sig för pannan. Man blir lite mörkrädd när man hör hur politikerna resonerar säger han innan han går vidare mot Karlslundstorget ett stenkast därifrån.

Hyresgästen Linda Hansson är inte förvånad. Enligt Linda är Strandbergs uttalande bara ytterligare ett bevis på högerpartiernas verklighetsnärvaro i kommunen.
– Jag såg det där på Facebook och delade det tidigare idag. Jag tycker det är helgalet men jag blir ju inte förvånad. De funkar så där här i stan. De är helt ute i det blå säger Linda Hansson till Aktuellt Fokus.

Pensionären Victoria är ensamstående sedan hennes man gick bort för tre år sedan. Idag klarar hon hyran men skulle det bli lyxrenoveringar och höjningar av hyran så skulle hon bli tvungen till att flytta. Victoria säger att hon har bott i området i 20 år och att hon blir ledsen när hon ser hur de ansvariga politikerna har behandlat henne och övriga hyresgäster.

– De har inte pratat med oss, allt man får reda på får jag reda på genom min dotter som har Facebook. Jag tycker det är respektlöst. Så här behandlar man inte människor säger Victoria till Aktuellt Fokus.

Även på sociala medier har kritiken från allmänheten i Landskrona varit stor. Så ser lokala aktivister på Torkilds förlöjligande av hyresgästernas oro.

https://www.facebook.com/917149485008437/photos/a.917233731666679.1073741828.917149485008437/1095329567190427/?type=3

Torkild Strandberg är en av Liberalernas ledande politiker i Sverige och är bland annat ledamot i Liberalernas partistyrelse. Timmarna efter beslutet demonstrerade över 200 Landskronabor mot Strandberg och fyrklöverpartiernas beslut att inleda massutförsäljningar av allmännyttan. Läs även: Landskronaborna protesterar när politikerna vill fördriva lågavlönade arbetare

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

granskapolitikergillaffb